ESCAPE VOKALNI KAMP VOL. 2

Od 18. do 22. septembra 2024.

Novo izdanje Escape vokalnog kampa održaće se u Resortu „Kumovi konaci“, nedaleko od Banjaluke. U oazi ovog luksuzno opremljenog imanja, petodnevni vokalni kamp učesnicima će pružiti priliku da usavrše svoje pjevanje, upoznaju se sa osnovama songwriting-a, imaće priliku da rade na scenskom pokretu i performansu kao i na mentalnoj, fizičkoj i vokalnoj izdržljivosti.

Prijaviti se mogu svi zainteresovani koji imaju više od 15 godina, a ove godine imamo i posebnu nagradu za učesnika koji pokaže najveće zalaganje i napredak.

ESCAPE JE VIŠE OD PJEVANJA

Prijave su otvorene do 08.septembra 2024. godine.

Vokalni Escape Kamp u Pecki: Pjevanje, priroda i lični razvoj

Vokalni Escape Kamp nije samo pjevačka radionica – to je holističko iskustvo koje vam pruža priliku da se potpuno povežete sa sobom, svojim glasom i prirodom. Smješten u Pecka Visitor centru, ovaj petodnevni vokalni kamp kombinuje vokalne treninge sa yogom, plesom, scenskim pokretom, uz pažljivo osmišljen ekstremni vokalni trening i pjevački poligon.

Kamp je namijenjen svim ljubiteljima pjevanja starijim od 20 godina i nudi priliku za rad na glasu, tijelu i duhu. Uz podršku kvalifikovanih instruktora i predavača, učesnici će biti vođeni kroz šest glavnih aktivnosti: vokalne treninge, yogu, ples, scenski pokret, ekstremni vokalni trening i pjevački poligon. Svaka od ovih aktivnosti pažljivo je odabrana kako bi doprinijela funkcionalnijem pjevačkom razvoju učesnika.

No, kamp ne nudi samo pjevačke i scenske vještine. Učesnici mogu očekivati dodatne aktivnosti koje će obogatiti njihovo iskustvo: šetnje do izvora rijeke Sane i kanjona rijeke Korane; vožnje električnim biciklima kroz prirodu te školu gljivarstva. Takođe, imaće priliku da učestvuju u zajedničkim aktivnostima, koje će dodatno razviti timski duh, poput pripremanja domaćih specijaliteta, muzičkih izazova i druženja uz sumiranje prethodnog dana.

Pecka nije nasumičan izbor. Ona je mjesto koje je potrebno prvo doživjeti, jer odiše mirom, toplinom i  jedinstvenom energijom.

U ovom prirodnom okruženju, svaki učesnik će biti slobodan da istraži svoje vokalne mogućnosti na dubljem nivou te pronađe svoj autentični glas i izraz.

Kombinacija pjevanja, yoge, plesa i pjevačkih izazova, pruža neuobičajeno iskustvo koje povezuje tijelo, um i glas. Bez obzira da li ste početnik ili pjevač sa iskustvom, ovaj program je osmišljen za sve ljubitelje pevanja sa ciljem da unaprijedi vašu vokalnu tehniku, kreativni izraz, poveća samopouzdanje i učini vas boljim, sigurnijim i zadovoljnijim izvođačem.

Iza Vokalnog Escape Kampa: Vokalni pedagog, umjetnica i kompozitor

Maja Manojlović je akademski muzičar – dipl. solo pjevač, nagrađivani vokalni pedagog, umjetnica, kompozitorka, pjevačica i osnivač škole pjevanja MaMa VOX u Banjaluci. Škola pjevanja MaMa VOX iza sebe ima mnogobrojne regionalne i lokalne saradnje sa najzvučnijim muzičkim imenima sa naših prostora.

Zašto vokalni Escape Kamp?

Kada planirate putovanje koje kombinuje muziku, pjevanje, prirodu i lični razvoj, želite biti sigurni da ste odabrali pravo mjesto. Vokalni Escape Kamp pruža iskustvo koje nije samo pjevačka radionica – to je putovanje kroz umjetnost, prirodu i dušu:

Povezivanje s prirodom

Provedite pet dana u srcu Pecke, gdje će svaki trenutak biti ispunjen čarima netaknute prirode.

Učenje od najboljih

Uronite u svijet vokalnih treninga, scenskog pokreta, plesa i yoge, svaki vođen kvalifikovanim stručnjacima.

Udoban smještaj u bungalovima

Spavajte u bungalovima smještenim u prirodnom ambijentu i doživite potpuni bijeg iz svakodnevice.

Izazovi i pomjeranje granica

Vježbe izdržljivosti i snage doprinijeće postizanju bolje fizičke spremnosti i emotivnog balansa kako biste lakše oslobodili glas i postigli pun pjevački potencijal.

Zdrava domaća hrana

Uživajte u ukusnoj, domaćoj hrani koja će nahraniti vaše nepce, ali i obezbijediti dovoljno energije za sve predstojeće aktivnosti i izazove.

Završni muzički session sa muzičarima

Završimo vokalni kamp uz muzički session na kojem ćete pokazati prethodno savladane vještine.

Za koga jeste ovaj vokalni kamp?

Ovaj kamp je namijenjen:

Za koga nije ovaj vokalni kamp?
Ovaj kamp nije namijenjen:

• Onima koji nisu strastveno zainteresovani za pjevanje i razvoj vokalnih sposobnosti
• Onima koji ne vole boravak u prirodi
• Onima koji ne vole izlazak iz zone komfora

Ako ne cijenite holistički pristup vježbama i aktivnostima ili jednostavno ne uživate u radu u grupi, ovaj kamp nije pravo mjesto za vas.

Escape kamp koji pomjera granice

Prva sezona vokalnog kampa okupila je talentovane učesnike koji su željeli da unaprijede vokalne i scenske vještine, ali i entuzijaste koji su tragali za neuobičajenim izazovima kroz koje su mogli da usvoje nova znanja i tehnike. 

Doprinos kampu prošle sezone je dala i Sara Jo, koja je sa učesnicima podijelila svoja iskustva, ali i pružila podršku i podstrek da budu hrabri, odvažni i spremni za izazove koje nosi kreativni posao.

Escape vokalni kamp u 2024. godini donosi nove izazove, još napredniji program, nove mentore i rad sa omiljenim regionalnim muzičkim zvijezdama.

Pripremite se na dinamiku, dobru energiju, organizaciju i svakako dosta uživanja.

Predavači Vokalnog Escape Kampa

Na Vokalnom Escape Kampu, svaki segment programa vodiće profesionalci i stručnjaci iz različitih umjetničkih oblasti, koji će svojim iskustvom i znanjem obogatiti vaše vještine.

Maja Manojlović, kao regionalni vokalni pedagog i trener, podijeliće svoje iskustvo i znanje sa učesnicima te ih uputiti u tehničke aspekte pjevanja, pravilno disanje, kontrolu daha, vokalnu interpretaciju i pravilnu koordinaciju pokreta i glasa .

Hristina Vuković, kantautorica, jedna od najperspektivnijih autora sa naših prostora, dobitnica brojnih nagrada za autorski rad te ovogodišnja finalistkinja na izboru za Pjesmu za Evroviziju, vodiće songwriting radionicu na Escape vokalnom kampu i učesnicima otkriti kreativni proces u stvaranju pjesama.

Ana Mazalica, s bogatom karijerom profesionalnog plesnog trenera i koreografa, obučiće vas kako da se oslobodite kroz ples i na koji način da povežete pjevačku interpretaciju s pokretom.

Maja Stojnić, kao profesionalni fitnes trener, vodiće vas ka boljim fizičkim performansama kroz kondicione treninge i spremiti za ekstremni vokalni trening i pjevački poligon.

Zoe Kida, pjevačica, kantautorka, dizajnerka i bivša članica alternativnog benda Zemlja Gruva! Mlađoj publici je zasigurno poznata i po nevjerovatnoj izvedbi singla „Bejbi“ na Pjesmi za Evroviziju 2022. godine. Na Escape vokalnom kampu, putem online predavanja, podijeliće učesnicima svoja iskustva te zasigurno dati dobre savjete o građenju lične karijere.

// Vokalni trener

Maja Manojlović

// Izvođač i kantautor

Hristina Vuković

// Koreografkinja

Ana Mazalica

// Fitnes trener

Maja Stojnić

// Izvođač i kantautor

Zoe Kida

Program kampа i aktivnosti

Vokalne treninge vodiće regionalni vokalni pedagog Maja Manojlović koja će bezrezervno podijeliti svoje znanje i devetnaestogodišnje pedagoško iskustvo sa učesnicima kampa. Učesnici vokalnog kampa saznaće i učiće o tehnici pjevanja, pravilnoj tehnici disanja, pravilnoj upotrebi glasa, vokalnoj higijeni, dnevnim vokalnim rutinama, kako sačuvati svoj glas od zloupotrebe te kako prevazići stanja promuklosti i umornog glasa. Kroz predavanja učesnici će saznati  kako unaprijediti svoje pjevanje i postati bolji pjevači i izvođači, koji će sa lakoćom iznijeti naporne i kontinuirane nastupe i koncerte. U fokusu će biti važnost balansa tijela, pokreta i glasa, jer je naš glas dio našeg tijela, a naše tijelo naš instrument. Učesnici Escape vokalnog kampa će saznaće koji su najlakši i najefikasniji načini da vježbaju svoj repertoar i kako da oslobode svoj glas. Bez obzira da li ste početnik ili vokalni profesionalac, ovaj program je osmišljen za sve ljubitelje pevanja, ali sa ciljem da unaprijedi vašu vokalnu tehniku, kreativni izraz, poveća samopouzdanje i učini vas boljim, sigurnijim i zadovoljnijim izvođačem

Da li ste ikada imali priliku da radite sa ljudima koji stvaraju pjesme i regionalne hitove?

Hristina Vuković, kantautorica, jedna od najperspektivnijih autora sa naših prostora, dobitnica brojnih nagrada za autorski rad te ovogodišnja finalistkinja na izboru za Pjesmu za Evroviziju, vodiće songwriting radionicu na Escape vokalnom kampu i učesnicima otkriti kreativni proces u stvaranju pjesama.

Na ovoj aktivnosti radićete na fleksibilnosti svog tijela, koordinaciji i udobnosti pokreta. Scenski nastup je dio vašeg javnog predstavljanja i mora biti jednako dobar i samouvjeren koliko i pjevanje. Naučićete kako da se ponašate na sceni i uživate u svom tijelu. Ova aktivnost je tu da podrži i unaprijedi scenski nastup i učini vaše pjevanje slobodnim i sigurnim. S obzirom na to da ovaj segment vodi Ana Mazalica, možemo da garantujemo da ćete dobiti posebnu koreografiju za pjesmu koju budete pripremali.

Zasigurno najintenzivniji program tokom kampa koji je osmislila Maja Manojlović uz pomoć i podršku trenera Maje Stojnić. Tijelo i glas treba da budu sinhronizovani i u balansu, a to ne možemo postići bez pravilnih i efikasnih vježbi koje će nam poboljšati fizičke i vokalne performanse. Sam intenzitet ovog programa biće prilagođen pojedincima i njihovoj prethodnoj fizičkoj snazi i spremnosti.

Zoe Kida, pjevačica, kantautorka, dizajnerka i bivša članica alternativnog benda Zemlja Gruva! Mlađoj publici je zasigurno poznata i po nevjerovatnoj izvedbi singla „Bejbi“ na Pjesmi za Evroviziju 2022. godine. Na Escape vokalnom kampu, putem online predavanja, podijeliće učesnicima svoja iskustva te zasigurno dati dobre savjete o građenju lične karijere.

Uveli smo još jedan novitet u odnosu na prethodnu godinu – na završnom koncertu dodijelićemo posebnu nagradu za učesnika koji pokaže najveći progres tokom vokalnog kampa. Nagrada je profesionalno snimanje cover-a za pjesmu po ličnom odabiru. Ne propustite svoju priliku da zasijate!

Šta učenici kažu o vokalnom pedagogu Maji Manojlović

Karijera vokalnog pedagoga Maji je omogućila da upozna i sarađuje sa više od 800 talentovanih i vrijednih pjevača, koji su zahvajujući njenom mentorstvu ostvarili svoje pjevačke uspjehe i ciljeve. Spremala ih je za sve važne regionalne festivale, takmičenja, audicije, studijska i televizijska snimanja, kao i za koncerte sa poznatim zvijezdama iz regiona.

Maja je predana, detaljna i gleda na cjelokupno biće. Njena mudrost, pristupačnost i iskustvo su neprocjenjivi. Sa njom sam usavršila tehniku disanja, vokalne sposobnosti i mnogo više. Njeno strpljenje i podrška su neprocjenjivi.

Saška Gojković Behavioral Coach

Početak rada sa Majom označio je moj put prema savladavanju vokalne tehnike. Maja ne samo da uči tehniku, već pomaže i u razvijanju samopouzdanja. Naučila sam svoje granice, ali i kako da ih pomjerim uz njen pristup.

Andra Kiddo pjevačica

Od moje desete godine, Maja je bila moj vokalni trener. Naučila me je da strpljivo izvučem najbolje iz sebe. Ne tapše vas po ramenu, već snažno izaziva da budete najbolja verzija sebe. Zbog njenog intenzivnog vokalnog treninga uvijek sam ostavljao odličan utisak.

David Radosavljević Pjevač

Kao glumica, rad na glasu mi je ključan. Maja me je naučila vrijednim tehnikama disanja i dubokom razvoju glasa. Svaki čas sa njom je novo otkriće i neprestano učenje. Njeno konstantno istraživanje i lični napredak su velika inspiracija.

Belinda Stijak Glumica

Sa Majom sam počeo da radim 2021.godine, pred audiciju za IDJ Show. U školi pjevanja MaMa VOX sam usavršavao vokalnu tehniku. Maja je fantastičan vokalni trener, sa kojom je rad bio uživanje. Ona je definitivno jedan od najboljih vocal coach-eva u regionu.

Severin Janjetović Pjevač

Šta Maja Manojlović poručuje učesnicima
Vokalnog Escape Kampa

Ja sam Maja Manojlović, bh. pjevačica, kompozitor i vokalni pedagog. Pozivam vas na Escape vokalni kamp da unaprijedite svoje pjevačke vještine, oslobodite svoj glas, doživite svoju vokalnu transformaciju, otkrijete nove talente i pomjerite sopstvene granice

Ljubav prema prirodi i muzici, bila je inspiracija za ovu ideju. Želim da pružim priliku svim ljubiteljima pjevanja, da istraže svoje vokalne mogućnosti i iskuse potpuno nov pristup pjevanju i glasu.

ALL INCLUSIVE

Novo izdanje Escape vokalnog kampa održaće se 18. do 22. septembra 2024. u Resortu „Kumovi konaci“, nedaleko od Banjaluke. U oazi ovog luksuzno opremljenog imanja, petodnevni vokalni kamp učesnicima će pružiti priliku da usavrše svoje pjevanje, upoznaju se sa osnovama songwriting-a, imaće priliku da rade na scenskom pokretu i performansu kao i na mentalnoj, fizičkoj i vokalnoj izdržljivosti.

Tri jednostavna koraka za prijavu!

Ispod se nalazi brz i jednostavan proces prijave koji smo kreirali kako bismo vam olakšali put do Vokalnog Escape Kampa. Kroz samo nekoliko klikova pošaljite svoju prijavu i postanite polaznik prvog Vokalnog Escape Kampa.

Popunite prijavu

Nakon što nam se javite putem formulara ispod dobićete mejl sa više informacija i prijavnim obrazcem.

Pratite uputstva

Nakon prijema vaše prijave, dobićete instrukcije za uplatu koju je potrebno izvršiti putem bankovnog transfera.

Potvrdite svoju prijavu

Nakon uspješne uplate, vaša prijava će biti finalizovana i spremni ste za Vokalni Escape Kamp!

Formular za prijavu i više informacija

Molimo vas da popunite obrazac ispod da biste dobili više informacija o Vokalnom Escape Kampu poput cijene, detaljnog programa i prijavnog formulara.

Pogledajte video o Pecki!

Ne čekajte – mjesta su ograničena!

Ovo je vaša šansa da osvježite svoje umjetničke sposobnosti, istražite svoj vokalni potencijal i postanete dio zajednice strastvenih pjevačkih entuzijasta. Prijavite se odmah i osjetite inspiraciju u srcu prirode.

Dođite spremni za akciju i transformaciju! Vidimo se na Vokalnom Escape Kampu sa Majom Manojlović!

Prijave su otvorene do 08.septembra 2024. godine.

Biografija

Maja Manojlović je akademski muzičar – diplomirani solo pjevač, nagrađivani vokalni pedagog, umjetnica, kompozitorka, pjevačica i osnivač škole pjevanja MaMa VOX u Banjaluci. Škola pjevanja MaMa VOX iza sebe ima mnogobrojne regionalne i lokalne saradnje sa najzvučnijim muzičkim imenima sa naših prostora.

Vokalnom pedagogijom, umjetnošću i pjevanjem, Maja se profesionalno bavi više od 19 godina. Za taj period radila je sa više od 1000 pjevača svih generacija; od profesionalnih pjevača do amatera, ljubitelja pjevanja i hobista, glumaca, kao i drugih vokalnih profesionalaca. Bila je voditelj mnogobrojnih vokalnih radionica i master časova. Ostvarila je i nekoliko značajnih uloga u predstavama u Narodnom pozorištu Republike Srpske, operama, operetama i kabare mjuziklima. Ostvarila je i uloge u domaćoj trilogiji - seriji Nikole Pejakovića, "Kosti" i "Koža".

Organizovala je i učestvovala na stručnim predavanjima na temu prevencije i tretmana profesionalnog glasa, ali i patologije glasa sa doktorima, fonijatrima, logopedima i fonopedima iz Republike Srpske i Srbije. Bila je inicijator i organizator događaja "Svjetski dan glasa i zdravlja glasnica", koji tradicionalno obilježava od 2019. godine kroz niz vokalnih radionica namijenjenih svim vokalnim profesionalcima sa ciljem podizanja svijesti o vokalnom zdravlju. Žirirala je na nekoliko internacionalnih pjevačkih festivala širom regiona i Evrope.

Autor je i pjevačkog priručnika "Priručnik za pjevače".

Sarađivala sa umjetnicima na različitim zajedničkim projektima i performansima poput: Jelene Tomašević, Tošeta Proeskog, Karoline Gočeve, Novosadskog Big benda, Leontine, Kaliopi, Maye Sar, Nikole Rokvića, Petra Graše, Darka Dimitrova, Sare Jo, Đorđa Miljenovića aka Sky Wikluh, benda Sopot, Grof Djuraz i Alexandria, Marčela, Maria Knezovića (Zoster), Pocket Palme, Generacije 5, Dejana Cukića, Zoe Kida, Hristine Vuković, Natalije Havralenko i mnogih drugih.

Projekti na kojima je učestvovala kao izvođač ili mentor su: Exit, Demofest, Rok Simfonija, Pinkove zvezdice, Slovenija ima talenat, Zvezde Granda, Hrvatska traži talent, The Voice - Hrvatska, Zvijezda možeš biti Ti, Boki i Oki show, Nauči se čovječe, mnogi dječji festivali i takmičenja. Kao bh. kantautorica pojavila se sa singlom "Ostani još" koji je imao regionalni uspjeh. Članica je izvršnog odbora u Savjetu za kulturne i kreativne industrije Republike Srpske. Komponovala je za dječje i omladinske festivale, ali i muziku za prvi VR film o kulturno - istorijskom nasljeđu Banjaluke.

Biografija

Hristina je kantautorka i pjevačica koja živi i radi u Beogradu. Pored raznolikog studijskog, televizijskog i koncertnog pjevačkog iskustva, početak njenog rada obilježen je i priznanjima za autorski rad (prva nagrada na regionalnom kantautorskom festivalu Poezika, zatim dve nominacije za regionalnu nagradu Milan Mladenović za djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti). Više puta se našla u ulozi pratećeg vokala sa nekim od najpoznatijih imena regionalne scene (Željko Joksimović, Bajaga, Van Gogh, Marija Šerifović itd), kao i u ulozi tekstopisca i kompozitora (autor je poslednjeg hita pop pjevačice Tijane Bogićević pod nazivom “Kad odem”).

U novembru 2023. godine objavila je svoj prvi kantautorski album “Bedem” za PGP RTS i Croatia Records.

Plasirala se u finale na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2024", naslovnom pjesmom albuma "Bedem". Po struci je diplomirani psiholog, a školovala se i za psihoterapeuta REBT/KBT orijentacije.

Biografija

Ana Mazalica je dugogodišnji trener i koreograf modernog baleta u plesnom klubu Gemma i nastavnik klasičnog baleta u „Prvoj baletskoj školi“ u Banjaluci. U produkciji plesnog kluba i baletske škole radila je koreografije za plesne predstave „Pipi duga čarapa u svijetu plesa“, „Alisa u Zemlji čuda“ (u koprodukciji sa Dječijim pozorištem Republike Srpske), „Plesna bajka“ i „Četiri godišnja doba“.

Godine 2018. radila je scenario, režiju i koreografiju za plesnu predstavu „Ružno pače“. Pored toga što radi kao plesni i baletski pedagog sa mladim plesačima, Ana je stekla veliko iskustvo u radu sa glumcima na različitim pozorišnim projektima kao koreograf i plesač. Kao posebno značajno iskustvo, koje je uticalo na njen razvoj kao perspektivnog plesača i koreografa, bilo je igranje u predstavi Narodnog pozorišta Republike Srpske „Zvijezda je rođena“. Radila je kao koreograf u predstavama „Horor Rocky Show“, „Rokenrol show“ i „Mala Sirena“.

Kao plesni žiri je učestvovala u dvije sezone kviza za djecu „Nauči se čovječe“ koji je emitovan na Radio – Televiziji Republike Srpske. Smatra da je rad na sebi i usavršavanje veoma važno i neophodno, tako da ne propušta prilike da uči i sarađuje sa raznim koreografima iz cijelog svijeta na raznim seminarima i plesnim kampovima („Dance factory“ u Sloveniji i „Prilika za ples“ u Srbija te mnogi drugi).

Biografija

Tokom 15 godina profesionalnog bavljenja rukometom, stekla je vrijednosti kao što su disciplina i timski rad. Nakon rukometne karijere, posvetila se crossfitu, što je dodatno potvrdilo njenu strast prema fizičkoj kondiciji i izazovima. Posjeduje licencu „Basic PRO coach“. Vodi se zdravim načinom života što prenosi i na svoje klijente kroz treninge i korisne savjete koji vode ka boljem zdravlju. Uz profesionalnu fitnes karijeru, biciklizam i trčanje su joj glavni hobiji.

Biografija

Zoe Kida prisutna je kao kantautor i interpretator na domaćoj muzičkoj sceni preko dvadeset godina. Najprije kao član alternativnog benda Mistake Mistake, a zatim kao osnivač i dugogodišnji član grupe Zemlja Gruva. Početkom 2022. godine učešćem na PZE sa pjesmom „Bejbi“ najavila je svoju solo muzičku karijeru , a tokom 2023. godine objavila singlove “Žena dete”, “Sunce”, “Voli me” koji najavljuju EP i album čija izdanje očekujemo u 2024. godini.

Muzički stil Zoe Kida predstavlja vješt spoj elemenata soul, r’n’b, funk, pop, afro žanrova i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija. Muzička eklektika, uz prepoznatljiv vokal, jake energije, specifičnu pojavnost na sceni, ono je zbog čega je publika raznih generacija voli i podržava.