Vokalni escape Kamp Prvi u regionu!

od 25. do 29. oktobra 2023.

Individualni pristup, interakcija sa učesnicima kampa i pjevanje u grupi pružaju priliku za saradnju, razmjenu iskustava i međusobnu podršku.

Napomena: PRIJAVE SU OTVORENE DO 18. OKTOBRA.

Vokalni Escape Kamp u Pecki: Pjevanje, priroda i lični razvoj

Vokalni Escape Kamp nije samo pjevačka radionica – to je holističko iskustvo koje vam pruža priliku da se potpuno povežete sa sobom, svojim glasom i prirodom. Smješten u Pecka Visitor centru, ovaj petodnevni vokalni kamp kombinuje vokalne treninge sa yogom, plesom, scenskim pokretom, uz pažljivo osmišljen ekstremni vokalni trening i pjevački poligon.

Kamp je namijenjen svim ljubiteljima pjevanja starijim od 20 godina i nudi priliku za rad na glasu, tijelu i duhu. Uz podršku kvalifikovanih instruktora i predavača, učesnici će biti vođeni kroz šest glavnih aktivnosti: vokalne treninge, yogu, ples, scenski pokret, ekstremni vokalni trening i pjevački poligon. Svaka od ovih aktivnosti pažljivo je odabrana kako bi doprinijela funkcionalnijem pjevačkom razvoju učesnika.

No, kamp ne nudi samo pjevačke i scenske vještine. Učesnici mogu očekivati dodatne aktivnosti koje će obogatiti njihovo iskustvo: šetnje do izvora rijeke Sane i kanjona rijeke Korane; vožnje električnim biciklima kroz prirodu te školu gljivarstva. Takođe, imaće priliku da učestvuju u zajedničkim aktivnostima, koje će dodatno razviti timski duh, poput pripremanja domaćih specijaliteta, muzičkih izazova i druženja uz sumiranje prethodnog dana.

Pecka nije nasumičan izbor. Ona je mjesto koje je potrebno prvo doživjeti, jer odiše mirom, toplinom i  jedinstvenom energijom.

U ovom prirodnom okruženju, svaki učesnik će biti slobodan da istraži svoje vokalne mogućnosti na dubljem nivou te pronađe svoj autentični glas i izraz.

Kombinacija pjevanja, yoge, plesa i pjevačkih izazova, pruža neuobičajeno iskustvo koje povezuje tijelo, um i glas. Bez obzira da li ste početnik ili pjevač sa iskustvom, ovaj program je osmišljen za sve ljubitelje pevanja sa ciljem da unaprijedi vašu vokalnu tehniku, kreativni izraz, poveća samopouzdanje i učini vas boljim, sigurnijim i zadovoljnijim izvođačem.

Iza Vokalnog Escape Kampa: Vokalni trener, pjevačica i kompozitor

Ja sam Maja Manojlović, bh. pjevačica, kompozitor i vokalni trener. Pozivam vas na Vokalni Escape Kamp da unaprijedite svoje pjevačke vještine, oslobodite svoj glas, doživite svoju vokalnu transformaciju, otkrijete nove talente i pomjerite sopstvene granice. Ljubav prema prirodi i muzici, bila je inspiracija za ovu ideju. Želim da pružim priliku svim ljubiteljima pjevanja, da istraže svoje vokalne mogućnosti i iskuse potpuno nov pristup pjevanju i glasu.

Zašto vokalni Escape Kamp?

Kada planirate putovanje koje kombinuje muziku, pjevanje, prirodu i lični razvoj, želite biti sigurni da ste odabrali pravo mjesto. Vokalni Escape Kamp pruža iskustvo koje nije samo pjevačka radionica – to je putovanje kroz umjetnost, prirodu i dušu:

Povezivanje s prirodom

Provedite pet dana u srcu Pecke, gdje će svaki trenutak biti ispunjen čarima netaknute prirode.

Učenje od najboljih

Uronite u svijet vokalnih treninga, scenskog pokreta, plesa i yoge, svaki vođen kvalifikovanim stručnjacima.

Udoban smještaj u bungalovima

Spavajte u bungalovima smještenim u prirodnom ambijentu i doživite potpuni bijeg iz svakodnevice.

Izazovi i pomjeranje granica

Vježbe izdržljivosti i snage doprinijeće postizanju bolje fizičke spremnosti i emotivnog balansa kako biste lakše oslobodili glas i postigli pun pjevački potencijal.

Zdrava domaća hrana

Uživajte u ukusnoj, domaćoj hrani koja će nahraniti vaše nepce, ali i obezbijediti dovoljno energije za sve predstojeće aktivnosti i izazove.

Završni muzički session sa muzičarima

Završimo vokalni kamp uz muzički session na kojem ćete pokazati prethodno savladane vještine.

Za koga jeste ovaj vokalni kamp?

Ovaj kamp je namijenjen:

Za koga nije ovaj vokalni kamp?
Ovaj kamp nije namijenjen:

• Onima koji nisu strastveno zainteresovani za pjevanje i razvoj vokalnih sposobnosti
• Onima koji ne vole boravak u prirodi
• Onima koji ne vole izlazak iz zone komfora

Ako ne cijenite holistički pristup vježbama i aktivnostima ili jednostavno ne uživate u radu u grupi, ovaj kamp nije pravo mjesto za vas.

Predavači Vokalnog Escape Kampa

Na Vokalnom Escape Kampu, svaki segment programa vodiće profesionalci i stručnjaci iz različitih umjetničkih oblasti, koji će svojim iskustvom i znanjem obogatiti vaše vještine.

Maja Manojlović, kao regionalni vokalni pedagog i trener, podijeliće svoje iskustvo i znanje sa učesnicima te ih uputiti u tehničke aspekte pjevanja, pravilno disanje, kontrolu daha, vokalnu interpretaciju i pravilnu koordinaciju pokreta i glasa .

Sara Jo, kao uspješan izvođač sa reginalne muzičke scene, podijeliće svoje iskustvo kroz online predavanje i dodatno obogatiti edukaciju sa osvrtom na važnost performansa u muzičkoj industriji.

Ana Mazalica, s bogatom karijerom profesionalnog plesnog trenera i koreografa, obučiće vas kako da se oslobodite kroz ples i na koji način da povežete pjevačku interpretaciju s pokretom.

Brankica Štula, kao instruktorica yoge, vodiće vas kroz tehnike disanja i opuštanja, pomažući vam da postignete balans između tijela i uma.

Maja Stojnić, kao profesionalni fitnes trener, vodiće vas ka boljim fizičkim performansama kroz kondicione treninge i spremiti za ekstremni vokalni trening i pjevački poligon.

// Vokalni trener

Maja Manojlović

// Pjevačica

Sara Jo

// Koreografkinja

Ana Mazalica

// Istruktorica joge

Brankica Štula

// Fitnes trener

Maja Stojnić

Program kampа i aktivnosti

Na vokalnim treninzima ćete saznati i učiti o tehnikama pravilnog disanja, tehnici pjevanja, pravilnoj upotrebi glasa, vokalnoj higijeni, dnevnim vokalnim rutinama te kako sačuvati svoj glas od zloupotrebe, kako prevazići stanja promuklosti i umornog glasa. Učićete o tome kako unaprijediti svoje pjevanje i postati bolji pjevač i izvođač, koji će sa lakoćom iznijeti naporne i kontinuirane nastupe, koncerte i svirke. U fokusu će biti važnost balansa tijela, pokreta i glasa, jer je naš glas dio našeg tijela, a naše tijelo naš instrument. Saznaćete koji su najlakši i najefikasniji načini da vježbate svoj repertoar i kako da oslobodite svoj glas. Radićete na novim načinima kako da pjevate bez napora i povećate raspon glasa. Učićete o interpretaciji, scenskom nastupu i emocionalnoj povezanosti sa pjesmom.

Na ovoj aktivnosti radićete na fleksibilnosti svog tijela, koordinaciji i udobnosti pokreta. Scenski nastup je dio vašeg javnog predstavljanja i mora biti jednako dobar i samouvjeren koliko i pjevanje. Naučićete kako da se ponašate na sceni i uživate u svom tijelu. Ova aktivnost je tu da podrži i unaprijedi scenski nastup i učini vaše pjevanje slobodnim i sigurnim. Pripremite se za uživanje.
Yoga će vas naučiti kako da vladate tijelom i emocijama te da upoznate alate sa kojima ćete dovesti svoj um i tijelo u balans. Kroz tehnike pravilnog disanja i opuštanja, saznaćete kako efikasno i brzo savladati tremu i osloboditi se svake napetosti. Yoga i pjevanje imaju dosta toga zajedničkog. Pravilno i funkcionalno disanje omogućava bolju podršku glasu i kontrolu daha. Balans tijela i uma unaprijediće pjevačke performanse. Povezivanje tijela i uma kroz yogu, pružiće mogućnost učesnicima da kroz svoje pjevanje i scenski nastup izraze dublje emocije. Prepusti se i otkrijte svoj autentični glas.
Često vam govore da je pjevati lako? Ovaj program će mnoge razuvjeriti i izbaciti iz zone komfora. Za simulaciju scenskog nastupa i performansa biće vam potrebna snaga, vokalna izdržljivost i kontrola nad dahom. Budite spremni za akciju i transformaciju.

Šta učenici kažu o vokalnom pedagogu Maji Manojlović

Karijera vokalnog pedagoga Maji je omogućila da upozna i sarađuje sa više od 800 talentovanih i vrijednih pjevača, koji su zahvajujući njenom mentorstvu ostvarili svoje pjevačke uspjehe i ciljeve. Spremala ih je za sve važne regionalne festivale, takmičenja, audicije, studijska i televizijska snimanja, kao i za koncerte sa poznatim zvijezdama iz regiona.

Maja je predana, detaljna i gleda na cjelokupno biće. Njena mudrost, pristupačnost i iskustvo su neprocjenjivi. Sa njom sam usavršila tehniku disanja, vokalne sposobnosti i mnogo više. Njeno strpljenje i podrška su neprocjenjivi.

Saška Gojković Behavioral Coach

Početak rada sa Majom označio je moj put prema savladavanju vokalne tehnike. Maja ne samo da uči tehniku, već pomaže i u razvijanju samopouzdanja. Naučila sam svoje granice, ali i kako da ih pomjerim uz njen pristup.

Andra Kiddo pjevačica

Od moje desete godine, Maja je bila moj vokalni trener. Naučila me je da strpljivo izvučem najbolje iz sebe. Ne tapše vas po ramenu, već snažno izaziva da budete najbolja verzija sebe. Zbog njenog intenzivnog vokalnog treninga uvijek sam ostavljao odličan utisak.

David Radosavljević Pjevač

Kao glumica, rad na glasu mi je ključan. Maja me je naučila vrijednim tehnikama disanja i dubokom razvoju glasa. Svaki čas sa njom je novo otkriće i neprestano učenje. Njeno konstantno istraživanje i lični napredak su velika inspiracija.

Belinda Stijak Glumica

Sa Majom sam počeo da radim 2021.godine, pred audiciju za IDJ Show. U školi pjevanja MaMa VOX sam usavršavao vokalnu tehniku. Maja je fantastičan vokalni trener, sa kojom je rad bio uživanje. Ona je definitivno jedan od najboljih vocal coach-eva u regionu.

Severin Janjetović Pjevač

Šta Maja Manojlović poručuje učesnicima
Vokalnog Escape Kampa

Moj cilj nije samo obučiti vas različitim tehnikama pjevanja i disanja, već i pomoći vam da razumijete i razvijete emocionalnu dubinu, koju kroz muziku možete donijeti te na taj način obogatiti svoje izvođenje.

Na Vokalnom Escape Kampu, želim pružiti posebno iskustvo, koje će nadograditi vokalne sposobnosti svakog učesnika i pomoći im da pronađu svoj autentični glas. Tokom godina, radila sam s različitim pojedincima, od početnika do profesionalaca i svakom od njih sam pristupila sa istom strašću i posvećenošću.

Tokom ovog kampa, želim stvoriti sigurno okruženje gdje svaki učesnik može istraživati, rasti i, što je najvažnije, uživati u pjevanju. Radujem se što ću biti vaš vodič i domaćin na ovom muzičkom putovanju.

ALL INCLUSIVE

Pridružite nam se na prvom Vokalnom Escape Kampu koji se održava od 25. do 29. oktobra 2023. godine i otkrijte svoj pjevački potencijal u harmoniji prirodnog okruženja. Iskoristite jedinstvenu priliku da budete jedan od maksimalno 20 učesnika koji će imati šansu da usavrše svoje vokalne vještine kroz niz predviđenih aktivnosti. Cijena kampa pokriva smještaj, obroke, kao i sve planirane aktivnosti, garantujući vam potpuno iskustvo.

PRIJAVE SU OTVORENE DO 18. OKTOBRA.

Tri jednostavna koraka za prijavu!

Ispod se nalazi brz i jednostavan proces prijave koji smo kreirali kako bismo vam olakšali put do Vokalnog Escape Kampa. Kroz samo nekoliko klikova pošaljite svoju prijavu i postanite polaznik prvog Vokalnog Escape Kampa.

Popunite prijavu

Nakon što nam se javite putem formulara ispod dobićete mejl sa više informacija i prijavnim obrazcem.

Pratite uputstva

Nakon prijema vaše prijave, dobićete instrukcije za uplatu koju je potrebno izvršiti putem bankovnog transfera.

Potvrdite svoju prijavu

Nakon uspješne uplate, vaša prijava će biti finalizovana i spremni ste za Vokalni Escape Kamp!

Formular za prijavu i više informacija

Molimo vas da popunite obrazac ispod da biste dobili više informacija o Vokalnom Escape Kampu poput cijene, detaljnog programa i prijavnog formulara.

Pogledajte video o Pecki!

Ne čekajte – mjesta su ograničena!

Ovo je vaša šansa da osvježite svoje umjetničke sposobnosti, istražite svoj vokalni potencijal i postanete dio zajednice strastvenih pjevačkih entuzijasta. Prijavite se odmah i osjetite inspiraciju u srcu prirode.

Dođite spremni za akciju i transformaciju! Vidimo se na Vokalnom Escape Kampu sa Majom Manojlović!


PRIJAVE SU OTVORENE DO 18. OKTOBRA.

Biografija

Maja Manojlović je akademski muzičar – dipl. solo pjevač, nagrađivani vokalni pedagog, umjetnica, kompozitorka, pjevačica i osnivač škole pjevanja MaMa VOX u Banjaluci. Škola pjevanja MaMa VOX iza sebe ima mnogobrojne regionalne i lokalne saradnje sa najzvučnijim muzičkim imenima sa naših prostora.

Vokalnom pedagogijom, umjetnošću i pjevanjem, Maja se profesionalno bavi više od 19 godina. Za taj period radila je sa više od 1000 pjevača svih generacija; od profesionalnih pjevača do amatera, ljubitelja pjevanja i hobista, glumaca, kao i drugih vokalnih profesionalaca. Bila je voditelj mnogobrojnih vokalnih radionica i master časova. Ostvarila je i nekoliko značajnih uloga u predstavama u Narodnom pozorištu Republike Srpske, operama, operetama i kabare mjuziklima. Ostvarila je i uloge u domaćoj trilogiji - seriji Nikole Pejakovića, "Kosti" i "Koža".

Organizovala je i učestvovala na stručnim predavanjima na temu prevencije i tretmana profesionalnog glasa, ali i patologije glasa sa doktorima, fonijatrima, logopedima i fonopedima iz Republike Srpske i Srbije. Bila je inicijator i organizator događaja "Svjetski dan glasa i zdravlja glasnica", koji tradicionalno obilježava od 2019. godine kroz niz vokalnih radionica namijenjenih svim vokalnim profesionalcima sa ciljem podizanja svijesti o vokalnom zdravlju. Žirirala je na nekoliko internacionalnih pjevačkih festivala širom regiona i Evrope.

Autor je i pjevačkog priručnika "Priručnik za pjevače".

Sarađivala sa umjetnicima na različitim zajedničkim projektima i performansima poput: Jelene Tomašević, Tošeta Proeskog, Karoline Gočeve, Novosadskog Big benda, Leontine, Kaliopi, Maye Sar, Nikole Rokvića, Petra Graše, Darka Dimitrova, Sare Jo, Đorđa Miljenovića aka Sky Wikluh, benda Sopot, Marčela, Maria Knezovića (Zoster), Pocket Palme, Generacije 5, Dejana Cukića, Zoe Kida, Hristine Vuković, Natalije Havralenko i mnogih drugih.

Projekti na kojima je učestvovala kao izvođač ili mentor su: Exit, Demofest, Rok Simfonija, Pinkove zvezdice, Slovenija ima talenat, Zvezde Granda, Hrvatska traži talent, The Voice - Hrvatska, Zvijezda možeš biti Ti, Boki i Oki show, Nauči se čovječe, mnogi dječji festivali i takmičenja. Kao bh. kantautorica pojavila se sa singlom "Ostani još" koji je imao regionalni uspjeh. Članica je izvršnog odbora u Savjetu za kulturne i kreativne industrije Republike Srpske. Komponovala je za dječje i omladinske festivale, ali i muziku za prvi VR film o kulturno - istorijskom nasljeđu Banjaluke.

Biografija

Ana Mazalica je dugogodišnji trener i koreograf modernog baleta u plesnom klubu Gemma i nastavnik klasičnog baleta u „Prvoj baletskoj školi“ u Banjaluci. U produkciji plesnog kluba i baletske škole radila je koreografije za plesne predstave „Pipi duga čarapa u svijetu plesa“, „Alisa u Zemlji čuda“ (u koprodukciji sa Dječijim pozorištem Republike Srpske), „Plesna bajka“ i „Četiri godišnja doba“.

Godine 2018. radila je scenario, režiju i koreografiju za plesnu predstavu „Ružno pače“. Pored toga što radi kao plesni i baletski pedagog sa mladim plesačima, Ana je stekla veliko iskustvo u radu sa glumcima na različitim pozorišnim projektima kao koreograf i plesač. Kao posebno značajno iskustvo, koje je uticalo na njen razvoj kao perspektivnog plesača i koreografa, bilo je igranje u predstavi Narodnog pozorišta Republike Srpske „Zvijezda je rođena“. Radila je kao koreograf u predstavama „Horor Rocky Show“, „Rokenrol show“ i „Mala Sirena“.

Kao plesni žiri je učestvovala u dvije sezone kviza za djecu „Nauči se čovječe“ koji je emitovan na Radio – Televiziji Republike Srpske. Smatra da je rad na sebi i usavršavanje veoma važno i neophodno, tako da ne propušta prilike da uči i sarađuje sa raznim koreografima iz cijelog svijeta na raznim seminarima i plesnim kampovima („Dance factory“ u Sloveniji i „Prilika za ples“ u Srbija te mnogi drugi).

Biografija

Hristina je kantautorka i pjevačica koja živi i radi u Beogradu. Pored raznolikog studijskog, televizijskog i koncertnog pjevačkog iskustva, početak njenog rada obilježen je i priznanjima za autorski rad (prva nagrada na regionalnom kantautorskom festivalu Poezika, zatim dve nominacije za regionalnu nagradu Milan Mladenović za djelo od izuzetne umjetničke vrijednosti). Više puta se našla u ulozi pratećeg vokala sa nekim od najpoznatijih imena regionalne scene (Željko Joksimović, Bajaga, Van Gogh, Marija Šerifović itd), kao i u ulozi tekstopisca i kompozitora (autor je poslednjeg hita pop pjevačice Tijane Bogićević pod nazivom “Kad odem”).

U novembru 2023. godine objavila je svoj prvi kantautorski album “Bedem” za PGP RTS i Croatia Records.

Plasirala se u finale na takmičenju "Pesma za Evroviziju 2024", naslovnom pjesmom albuma "Bedem". Po struci je diplomirani psiholog, a školovala se i za psihoterapeuta REBT/KBT orijentacije.

Biografija

Tokom 15 godina profesionalnog bavljenja rukometom, stekla je vrijednosti kao što su disciplina i timski rad. Nakon rukometne karijere, posvetila se crossfitu, što je dodatno potvrdilo njenu strast prema fizičkoj kondiciji i izazovima. Posjeduje licencu „Basic PRO coach“. Vodi se zdravim načinom života što prenosi i na svoje klijente kroz treninge i korisne savjete koji vode ka boljem zdravlju. Uz profesionalnu fitnes karijeru, biciklizam i trčanje su joj glavni hobiji.